A természetes sókristályról

A Dr. Vincent Kft. által forgalmazott kősókristály természetes, tiszta, adalékanyagoktól és színezékektől mentes. Az allergiás betegségek szempontjából ez különösen értékes előny.

Hogyan használjuk otthonunkban a természetes kősókristályt?
Terítsük szét viszonylag nagy felületre! Például, rakjuk lapos fonott kosárba. Mivel a kősókristályról apróbb darabok pereghetnek le, használjunk alá természetes vászon alátétet!

Hová helyezzük a kősókristályt?
Abba a szobába, ahol az egyén a legtöbbet tartózkodik. Például, ahol alszik, dolgozik, játszik. Alváskor lehetőleg helyezzük a fejünk magasságába a kosarat.

Hová helyezzük a nagy sótömböket?
Hálószobába, nappaliba, étkezőbe, gyerekszobába, műszaki berendezések közelébe. A sóhatás mellett a negatív ionizációs erejét emelem ki, amely közömbösíti az elektroszmogot, harmóniát teremt. Jobban alszunk, gyermekünk nyugodtabban játszik.

Mennyi sókristályra van szükségünk?
Nem csak a súly, hanem a felület is lényeges. Igyekezzünk úgy kirakni a sót, hogy a levegővel minél nagyobb felülettel érintkezzen. 10 m2 szobába minimum 5-10 kg sót javaslunk.

Hatékony légúti betegségekben az otthon elhelyezett kősókristály?
Igen! Bár hatékonysága nem mérhető a Dr. Vincent Sóbarlang erejével. A sóbarlangban több tonnányi sót használunk, otthon kilónyi mennyiségekről beszélünk. Mégis fontos, hiszen ott tisztítjuk a levegőt, ahol a beteg a mindennapjait éli, ahol sok időt eltölt. Jól kiegészíthetjük a sóbarlang kúraszerű használatát is az otthon elhelyezett sóval. Lényeges a szerepe a betegség megelőzésében. Ahol például az egyik gyermek asztmás, a másik gyermek is ezt a levegőt lélegezve be, kisebb eséllyel betegedhet meg.

A fürdősóról, inhaláló sókristályról
A kősókristály feloldódását követően az edény, fürdőkád alján szürke színű üledék maradhat. Ez a természetes kősókristály magas egyéb ásványi anyag és nyomelem tartalmának köszönhető. Emiatt az ebből a sóból készült fürdő különösen jótékony hatású lehet bőrgyógyászati allergiás állapotokban, és ízület panaszok esetén. Fürdősónak, inhaláló sónak az apróbb darabokat használjuk! 10 liter vízhez 1-3 evőkanál mennyiséget javaslunk!

Nem árt annak sem, aki egészséges?
Válaszommal a megelőzést érintő kérdésre utalok. Bárcsak minden lakásban ott lenne az ágyak mellet, a nappaliban, a televízió, a számítógép mellet! Kevesebb allergiás beteg lenne, jobban aludnánk, immunrendszerünk teljesebben működne!

Hogyan tartsuk tisztán a kősókristályt? Hová ne helyezzük a kősókristályt?
Takarításkor elegendő szárazon, tollseprűvel portalanítani. Nagytakarításkor vízzel befújhatjuk nedves ruhával a felületét áttörölhetjük. Nedves, vizes helyre ne helyezzük, mert nedvesség hatására a só elporlik.

Javallat
Figyeljünk, hogy a só a szájba, szembe ne kerüljön! Ha szájba kerül, vízzel öblítsük ki, ha szembe kerül, langyos bő vízzel mossuk le!