Infraszauna

Az infraszauna jótékony hatásai:

  •  beindítja a nyirokrendszert
  • javítja a vérkeringést
  • felgyorsítja az anyagcserétIMG_9471-001
  • normalizálja a vérnyomást
  • csökkenti az izomlázat
  • csökkenti a reumatikus fájdalmakat
  • szebbé, bársonyosabbá teszi a bőrt.

Az infraszauna használatának előnyei a hagyományos szaunával szemben:

Kedvező hőmérséklet: az infravörös hő kabin használata sokkal kellemesebb érzés, mert alacsonyabb, 40-60 C hőmérsékleten fejti ki hatását. A bőr és a bőr alatti kötőszövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve, mivel a sugarak mélyen behatolnak a bőr alá, a test szöveteibe, így a normál testhőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé gyakorol hatást.

Jobb méregtelenítő hatás: Az infraszaunában az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos szaunában, melyet a test mélyen fekvő szöveteiből old ki, ezáltal méregtelenítő hatása 20-60-szoros.

Nagyobb hatékonyság testformálás, fogyókúra esetén: az infraszaunával 2,5-szer rövidebb idő alatt érhetünk el azonos kalória felhasználást. A készülék 40 perces használatával kb. 1000 kilokalória veszteséget lehet elérni, ez kb. 15 km-es futásnak felel meg. A kúraszerű vagy tartós használat a zsírcsoportokat fellazítja, az izomzatot átrendezi, az alakot ideálisan átformálja.

Szépségápolás: az infraszauna a bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében a bőr 5-10 évet fiatalodik.

Betegségmegelőzés: az infraszaunával az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, a megfázást, influenzát, az egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.

Gyógyítás: az infraszauna legeredményesebben a következő betegségek kezelésénél lehet használni; mindenféle reumatikus betegség, izmok és izületek megbetegedései, hosszú ideje tartó gerinctáji bántalmak, (lumbágó, isiász, hát- és derékfájás, nyakmerevedés) ízületi elváltozások, vállmerevség, ill. váll- kar tünetcsoport, izommerevség, megfázás, allergia, melléküreg- és egyéb gyulladások, légúti megbetegedések, hörgőasztma, krónikus hörghurut.