Hitvallásunk, hogy a betegségek kezelésénél legfontosabb a szervezet öngyógyító képességét erősíteni. Tartós javulást akkor érhetünk el, ha a testünk mellett a lelkünket is „karban tartjuk”.

Kizárólag orvosilag is igazolt természetes gyógymódokat és kezeléseket alkalmazunk.

Kiemelten fontosak számunkra a gyerekek, akik a felnőtteknél sokkal jobban reagálnak az alternatív gyógymódokra (pl. sóterápia). Hozzánk örömmel jönnek a kis betegek is (alsó korhatár nincs), hiszen úgy gyógyulnak, hogy közben játszanak, zenét hallgatnak, és szinte észre sem veszik az idő múlását.

 

Mi is az a sóbarlang?

Szerencsére ma már nem csak a tengerparton, vagy a sóbányákban élvezhetjük a sós levegő jótékony hatását, elég, ha ellátogatunk egy sóbarlangba.

IMG_9526-001

A sóbarlang egy tiszta, csíramentes, vírusmentes, valamint baktériumoktól és egyéb mikroorganizmusoktól mentes helyiség, mely a tisztaságát a magas só koncentrációnak köszönheti. A száraz sós levegő nagy mennyiségű negatív töltésű részecskét tartalmaz, ami igazi felüdülést jelent a szervezetünk immunrendszerének. Ösztönösen mélyebbeket lélegzünk, szinte “harapjuk” a levegőt.

A Kuckó Sóbarlangban  – a falakon, a plafonon, és a földön szétszórva – nagyjából 4,5 tonna só található. Levegője olyan tiszta, hogy egy alkalom sóbarlangozás egy napos tengerparti tartózkodással ér fel.

A sóterápiával jelentős javulás érhető el az allergia, asztma, légcsőhurut, hörgőtágulat és a megfázásos megbetegedések esetén. Mellékhatása nincsen.

 

Miért Egészségcentrum?

Azért, mert a sóterápia mellett számos egyéb szolgáltatás segíti a kikapcsolódni és gyógyulni vágyókat. A masszázs, az infraszauna mind egymás hatását erősítik, illetve mindenki megtalálja köztük az igényeinek megfelelő kezelést. Aki pedig szeretné tudni, milyen állapotban van a szervezete, kérhet teljeskörű állapotfelmérést biorezonanciás módszerrel, akár kisgyermekek részére is.

Miért Kuckó?

Sóbarlangunk a saját házunk alagsorában található. Maga a vállalkozás is családi, ugyanígy a hely hangulata is meghitt, családias. A Kuckó név is azt próbálja érzékeltetni, hogy itt nem egy nagyvárosi szépségszalon hideg eleganciája, hanem egy barátságos vidéki házikó ismerős arcai fogadják a vendégeket.

 

Honnan indultunk?

 A hely:

A mai sóbarlang helyén 15 évvel ezelőtt még pince volt, ami időnként átalakult házibuli helyszínné, vagy disznóvágás színterévé. A szauna helyén szénkupac és kazán állt, a masszázs helyiségben pedig zöldségeket tároltunk. Aztán a szüleim (Ruszkai János és Ruszkainé Bódai Julianna) úgy gondolták, ez a hely jobb sorsra érdemes, így lett belőle egészségcentrum.

 

A cég:

A Kuckó Sóbarlang Kft. 2009-ben alakult, annak reményében, hogy némi vidékfejlesztési támogatás segítségével egy régi álom – egy sóbarlang megépítése – megvalósuljon.

Mivel a pályázati procedúra két évig húzódott, a sóbarlang végül 2011-ben nyitotta meg kapuit.

sótörés

Bár eleinte senki nem gondolta, hogy egy ilyen szolgáltatás iránt lesz igény a térségben, szerencsére a vendégek szeretnek ide járni, és elégedettek velünk.

Remélem a jövőben is sikerül tartani a színvonalat, valamint továbbfejlődni mind a szolgáltatásokat, mind a vendégek számát tekintve.

 

Vendégeink mondták rólunk:

IMG_0454

„A Kuckó Sóbarlang több, mint szolgáltatás! Otthon érezheti magát az ember, családias légkör, szolid árak! Ki kell próbálni, és élni a lehetőséggel, hogy vidéken ilyen elérhető! (Horváth József és felesége)”

 

„Nagyon családias, hangulatos, igazi ezobarlang. Remélem minél több ember olyan helyzetbe kerül, hogy élni tud ezzel a lehetőséggel!” (Vermes János)

 

„Szeretünk ide járni, mert nemcsak hasznos a sószoba, hanem ráadásul hangulatos is. A kislányunk hihetetlen jókat játszik a sóhomokozóban! Csak egyetlen probléma van, hogy nem a szomszédban lakunk, így nem tudunk átjönni minden nap!” (Batár Anikó és Levente)

 

„Nagyon szeretek itt lenni, hisz az embernek az egészsége fontos, és a sóbarlang nyugalma és tisztasága egészséggel tölt fel.” (Pusztai Éva)

 

„Rendszeres látogatói vagyunk az infraszaunának, és nagyon jól kikapcsol, nagyon meg vagyunk elégedve a szolgáltatással.” (Bötös Orsolya és Zoltán)

 

„Nagyon szuper a sószoba, nagyon szeretjük, remek kikapcsolódás!” (Tóthné Viola)

 

„Kellemes, megnyugtató környezet. Jó, értékes diagnosztikai és therápiás próbálkozások.” (Dr. Stahorszky Margit gyerekorvos)

 

Köszönjük, hogy minket választanak!

Ruszkai-Simon Anna

 

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségeink valamelyikén.