GY.I.K.

Gyakran ismételt kérdések

 

Ezen az oldalon összegyűjtöttük az eddigi vendégeink által leggyakrabban feltett kérdéseket a sóbarlanggal, sóterápiával, valamint az egészségcentrum más szolgáltatásaival kapcsolatban.
Amennyiben itt nem találja meg a válasz a kérdéseire, írjon nekünk az info@kuckosobarlang.hu e-mail címre, vagy érdeklődjön telefonon, a 06 28/437-770-es, vagy a 06 30/641-4253-as telefonszámon.
 • Milyen ruhában kell sóbarlangozni? – A ruházat a kb. 21-23°C fok hőmérsékletű helyiségnek megfelelő, kényelmes viselet legyen. Takarók is rendelkezésre állnak a sóbarlangban.

 

 • Mennyire gyermekbarát a sóbarlang? – Sóbarlangunkban sóhomokozó, és számos játék várja a gyermekeket, akik vidám gyerekzenére sóbarlangozhatnak, így gyorsan elrepül az idő, és nem kell a szülőnek azon töprengenie, hogy mivel kösse le a csemetéjét. Kisbabákat babahordozóban is be lehet hozni, illetve plédet lehet teríteni a talajra, hogy a só ne kerüljön a kicsi szemébe.

 

 • Kell-e váltócipő a sóbarlangba? – Cipő helyett az általunk adott papucs használata kötelező. A papucs alá saját zokni használata kötelező. Kisgyermekek saját, tiszta papucsot is használhatnak. Külön „sóbarlangozós zokni” használata javasolt.

 

 • Lehet-e mobiltelefont használni a sóbarlangban? – Mobiltelefon a sóbarlangba nem vihető be. A sóbarlangozás ideje alatt az előtérben található értékmegőrző szekrények használatát javasoljuk.

 

 • Mennyi idős kortól lehet bevinni a sóbarlangba kisgyermeket? – A sóbarlangot már újszülött kortól lehet használni. A gyermekek szervezete különösen jól reagál a szelíd módszerekre, természetes gyógymódokra.

 

 • Milyen azonnali hatása lehet a sóbarlang használatának? – Az orrváladék kiválasztása a sós levegő hatására átmenetileg fokozódhat, a köhögés erősödhet a lerakódott váladék felszakadozása miatt.

 

 • Hány fő fér el kényelmesen a Kuckó Sóbarlangban? – A sóbarlangban négy db relax fotel, egy négyszemélyes melegíthető sópad (ún. sómelegedő), egy karosszék, valamint három db gyereksámli található. A helyiség kb. 8-10 személy befogadására alkalmas.

 

 • Lesznek-e mások is a sóbarlangban rajtunk kívül? – Általában minden bejelentkezőnek külön időpontot adunk, amennyiben átfedés van, előzetesen megkérdezzük a vendégeket, hogy van-e kifogásuk ellene.

 

 • Milyen só található a sószobában? – A sóbarlangban található só Ukrajnából, a Donyec-medencéből származik, a sómelegedő pedig tengeri sóval van feltöltve.

 

 • Mit kell tenni, ha só kerül a gyerekek szemébe játék közben? – A só szembe kerülése esetén gyakori pislogással a só gyorsan feloldódik, langyos tiszta vizes szemöblítés szükséges lehet.

 

 • Mikor NEM javasolt a sóbarlang használata? – Heveny, lázzal járó megbetegedések esetén, fertőző megbetegedés esetén, alkoholos befolyásoltság állapotában.

 

 • Kik NEM használhatják a MAGNETER mágnesterápiás készüléket? – Pacemakert viselők, epilepsziában szenvedők, áldott állapotban levők, 6 éves kor alatti gyerekek, illetve friss műtéten átesettek.

 

 • Gyermekek használhatják-e az infraszaunát? – Az infraszaunát a gyerekek 8-10 éves kortól nyugodtan kipróbálhatják. Általában az a vélemény, hogy annyi ideig és olyan gyakorisággal szaunázzon a gyerek, ahogy neki jól esik. Kezdetben érdemes alacsonyabb hőfokon kipróbálnia a szaunát és csak pár percig, majd ez az időtartam és a hőfok fokozatosan emelhető.

 

 • Mi a különbség a finn szauna és az infraszauna között? – A két szauna típus között az egyik legjelentősebb különbség, hogy a finn szauna jóval magasabb hőmérsékleten működik, mint az infraszauna, ezért sokan nem is szaunázhatnak a finn szaunában. Az infraszauna általában 50-60 fokig melegszik fel, így nem terheli meg a szervezetünket. Ezen kívül az infraszauna előnye, hogy nem a levegőt, hanem a testünket melegíti fel belülről, így segítve a méregtelenítést.

 

 • Egyedi utalványt szeretnék ajándékozni. Van erre lehetőség? – Természetesen, bármelyik szolgáltatásunkból egyedi ajándékutalványt készítünk, több szolgáltatás kiválasztása esetén pedig kedvezményt adunk.