Masszázs, izom- és ízületi kimozgatás

Menyhárt Mónika masszőr

 • relaxáló hát-és teljes testmasszázs
 • talpmasszázs
 • metamorf masszázs
 • lélekringatás

Kovács Gábor csontkovács, masszőr

 • izom- és ízületi kimozgatás (csontkovácsolás)

Mezei Judit:

 • energetikai Prána kezelés ÚJ!
 • Shiatsu ÚJ!

Bejelentkezés telefonon a 06-30/641-4253-as, illetve a 06-28/437-770-es telefonszámon!

Szolgáltatásaink:

Shiatsu

A SHIATSU a hagyományos keleti gyógyászat tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani a test energiakeringésének harmóniáját, ezáltal segítve az egészség megtartását. A Shiatsu masszázs során az energiapályák mentén tenyér- vagy ujjnyomással hozzuk mozgásba az energiát, illetve egyéb masszázs- és nyújtó technikákat is alkalmazunk. A kezelés az egész testet érinti, földön zajlik és kellemes élményt nyújt. A kezelés elsősorban a szív-, és hólyag meridiánokra – és az azokhoz tartozó szervekre hat.
Miben más ez, mint a többi masszázs?
– Nem kell levetkőzni (A masszázs vékony, kényelmes, lehetőség szerint pamut ruhában történik.)
– Nem fájdalmas (Nincsenek erőteljes gyúró mozdulatok, csak finom érintések, nyomások és húzások: pontosan annyi, amennyit a test enged)
A kezelés a sóbarlangban történik, ami így a légzőszervekre is pozitívan hat

 

Energetikai Prána kezelés

A teljes testet érintő ENERGETIKAI (Prána) KEZELÉS első sorban azoknak ajánlott, akik feszült, túlhajszolt, kiegyensúlyozatlan életet élnek és a fizikai fáradságon, lehangoltságon túl hangulatingadozással, álmatlansággal – vagy egyéb testi tünetekkel – küzdenek. A kezelés során a test energetikai rendszerének (csakrák, meridiánok) tisztítása, kiegyensúlyozása, feltöltése történik, amely elősegíti az általános közérzet javulását, ezáltal az egészséges állapot megtartását – elérését.
A mindennapi stressz-tényezők akarva-akaratlanul jelen vannak életünkben: szinte valamennyien megtapasztalhattuk már, hogy a mentális „elerőtlenedéshez” előbb vagy utóbb fizikai tünetek is társulnak. Márpedig a teljes élethez testi és lelki kiegyensúlyozottságra van szükség: ebben a „kiegyensúlyozódásban” segít ez a terápiás módszer.

 

Metamorf masszázs

Az alábbi videó egy kis ízelítőt nyújt a metamorf masszázsból, amely a gerinc reflexpontjain keresztül oldja a lelki blokkokat, ezáltal jótékonyan hat a lelki eredetű betegségekre is, mint például a gyomorfekély, pánikbetegség, asztma, depresszió, migrén.

Lélekringatás

Az itt látható videó röviden összefoglalja a módszer lényegét, valamint bemutatunk néhány mozdulatsort is, hogy Önök is el tudják képzelni, hogy zajlik egy “kezelés”.

Egy alkalom nagyjából 50-60 perc. Érdemes kényelmes ruhában érkezni, és otthon hagyni az ékszereket.

Klasszikus- vagy svédmasszázs:

masszázs

A klasszikus vagy svédmasszázs az egyik legrégebben alkalmazott, fizikai gyógyeljárás.
A masszázs a test felületén történő, meghatározott műfogásokkal végrehajtott, terápiás céllal végzett mechanikai ingersorozat. A szervezetnek ezekre az ingersorozatokra adott válaszreakciói hozzák létre a regressziós vagy a gyógyulási folyamatokat, a masszázs jótékony hatásait.
Napjaink feszült, túlhajszolt és toxikus világában egyre nagyobb jelentősége van az ellazító, a nyugtató, a regeneráló és a méregtelenítést elősegítő svédmasszázsnak. A testen keresztül hatást tudunk vele gyakorolni a lélekre is. A masszázs során alkalmazott mechanikai ingerek elősegítik a sejtek, szövetek, szövet-rendszerek, és ezáltal az egész szervezet optimális működését, harmóniáját. A masszázsfogások amellett, hogy ellazítanak, felüdítenek, oldják a feszültséget, regenerálnak is. A mozgásszervi betegségekben, ízületi fájdalmakban, reumatikus panaszok esetén sok esetben önállóan is megállja a helyét a terápiás eljárások között. A rugalmasság, a fiatalság, a fittség megőrzéséhez elengedhetetlenül fontos, a modern wellness része.

Talpmasszázs:

A talpmasszázs kiindulópontja az, hogy testünk minden szerve összeköttetésben van talpunk különböző felületeivel. A „közvetítőcsatornák” ezúttal az idegek helyett az energiapályák. Rajtuk keresztül a lábon bizonyos pontok masszírozásával közvetlenül ingerelhetők vagy nyugtathatók a szervek. Fordított esetben a nyomás által kiváltott fájdalom alapján következtetni lehet az egyes szerv működésbeli zavaraira.

IMG_0446-001

A talpreflexzóna-masszázs sikeres, ősrégi módszer a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésében. Mivel szerveink a testünkben futó energiapályákon keresztül összeköttetésben vannak lábaink bizonyos területeivel, a zónák masszírozása reflexszerű választ vált ki a megfelelő testtájakon. Így serkenti egyes szervek funkcióját, máshol viszont enyhíti a túlterhelést, segít az energiablokk feloldásában.

 

Izom- és ízületi kimozgatás:

csontkovács

A mai kor egyik legelterjedtebb problémája a gerincbetegség, gerincbántalmak. Sajnos kevesen tudják, hogy sok esetben műtét nélkül is lehetne vele élni, illetve közös munkával javulást elérni. A legtöbb ember kívülről (orvos, gyógyszer) várja a megoldást, de saját erőfeszítés nélkül nem lehet tartós eredményt elérni.

A kimozgatás, torna, masszázs nagyon sokat tud segíteni a leromlott állapoton, hosszabb-rövidebb ideig akár fájdalom nélküli időszakokat lehet elérni. A megfelelő, begyakorolt, átgondolt mozdulatokkal jelentősen javítható az életminőség. Kisebb átrendezésekkel (például íróasztalunk) jelentősen csökkenthetjük gerincünk terhelését.

A megelőzésre viszont nagyon kevés figyelmet fordítunk, bár ennek kellene a legnagyobb figyelmet szentelni! Ez ma még gyermekcipőben jár.

Ezért szívesen várunk mindenkit, aki az alábbi gondokkal küszködik:

 • fáj a nyaka, háta, dereka,
 • esetleg zsibbad valamelyik végtagja,
 • akinek reggel nehezen megy a felkelés, mert este „beáll a háta”,
 • akinek nap végére nagyon elfárad a háta,
 • aki ülőmunkát végez,
 • aki álló munkát végez,
 • aki úgy érzi, hogy az egyik lába „hosszabb”, mint a másik,
 • akinek nincs elég ideje testedzésre.

És azon keveseket, akik:

 • megelőzni szeretnék a problémák kialakulását,
 • vagy egyszerűen kíváncsiak és szeretnék felmérni állapotukat.